Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Співробітникам Єврокомісії заборонили користуватися TikTok

  • 23.02.2023, 14:15
  • 591

Європейська комісія ввела заборону на користування китайською соціальною мережею TikTok для своїх працівників

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Як повідомляє видання Politico, в четвер вранці всім співробітникам було наказано видалити TikTok зі своїх службових пристроїв. Крім цього, видалити додаток зі своїх особистих пристроїв, якщо на них встановлені будь-які програми, пов’язані з роботою.

Також співробітники можуть видалити пов’язані з роботою програми зі своїх особистих телефонів, якщо вони наполягають на збереженні TikTok.

«Щоб захистити дані Комісії та підвищити її кібербезпеку, Рада з корпоративного управління ЄК вирішила призупинити роботу додатка TikTok на корпоративних та особистих пристроях, зареєстрованих у службі мобільних пристроїв Комісії», — йдеться в електронному листі, надісланому співробітникам у четвер вранці.

Чиновники повинні видалити додаток для обміну відео «за першої ж нагоди» і до 15 березня. «Починаючи з 15 березня, пристрої з встановленим додатком вважатимуться такими, що не відповідають корпоративному середовищу», — йдеться в електронному листі.

Інші інституції Європейського Союзу, в тому числі Рада і Парламент, ймовірно, з часом також заборонять китайський додаток, хоча, зокрема, Парламенту може знадобитися набагато більше часу, щоб впровадити таку політику.

Схожі новини