Передплата 2024 «Добра кухня»

Визнав, що пропонував хабар: Трухін пішов на угоду зі слідством

  • 22.02.2023, 16:15
  • 1 085

Депутат «Слуги народу» Олександр Трухін пішов на угоду зі слідством і визнав свою провину в пропозиції хабаря поліцейському

Олександр Трухін
Олександр Трухін

Про це інформували засідання Вищого антикорупційного суду.

«Я хочу повідомити суд і інших учасників судовго засідання, що була надіслана угода про визнання винуватості, яка підписана між мною… та обвинуваченим Трухіним…

Ми дійшли згоди, що дійсно ця угода буде відповідати суспільному інтересу, зважаючи на те, що Трухін як народний депутат за час війни не втік, не вживав якихось антиукраїнських заходів, а навпаки займав проукраїнську позицію. Він багато надавав документів, де він брав часть в яких заходах на міжнародном рівні", — заявив прокурор.

Угоду Трухін і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підписали 17 лютого 2023. За її умовами, депутат зобов’язується протягом місяця заплатити 6 мільйонів гривень підтримку ЗСУ, зокрема, на проєкт United24 та «Армія дронів».

Також «слуга» має заплатити штраф — 68 тисяч гривень. Це максимальна сума штрафу за статтею, яку інкримінують Трухіну.

Угоду зі слідством має затвердути суд, якщо він вирішить, що домовленності між депутатом і прокуратурою відповідає інтересам суспільства.

Під час укладання угоди Трухін розповів, за що саме він пропонував хабар — за те, щоб найскоріше залишити місце ДТП. Прокурор наголосив, що ця угода жодним чином не стосується участі «слуги» в самій аварії.

Схожі новини