Передплата 2024 «Добра кухня»

ПриватБанк тепер остаточно націоналізований

  • 15.02.2023, 19:15
  • 682

Велика Палата Верховного Суду підтвердила неможливість повернення державного ПриватБанку колишнім власникам

Фото: depositphotos.com
Фото: depositphotos.com

«Велика палата Верховного суду ухвалила історичне рішення у справі за позовом Олександра Дубілета, яке робить неможливим повернення націоналізованого у 2016 році ПриватБанку його колишнім власникам», — пояснила пресслужба банку.

Дубілет намагався досягти визнання недійсними договорів купівлі-продажу ПриватБанку, внаслідок яких держава набула у власність 100% акцій ПриватБанку в грудні 2016 року.

Проте рішення Верховного суду підтвердило безапеляційність застосування «антиколомойського» закону № 590-ІХ, який прямо забороняє повернення акцій виведених з ринку банків їх колишнім власникам.

Відповідно до прикінцевих і перехідних положень закону № 590-ІХ, судові провадження в господарських справах за позовом колишнього учасника банку у разі невідповідності обраних позивачем способів захисту вимогам Господарського процесуального кодексу України підлягають закриттю.

Банк заявив, що від цієї справи залежав подальший розгляд ще понад 40 подібних позовів, за допомогою яких колишні власники ПриватБанку та їхнє оточення намагались оскаржити законність націоналізації.

Схожі новини