Передплата 2024 ВЗ

У січні заступник Садового заробив… 222 тисячі

Іще два заступники — по 150 тисяч… Звідки у «топменеджменту» Ратуші такі високі зарплати?

Львівська міська рада. Фото з архіву ВЗ
Львівська міська рада. Фото з архіву ВЗ

За січень 2023 року міському голові Львова, чотирьом його заступникам і керуючій справами виконкому було нараховано загалом 796 тисяч 508 гривень заробітної плати.

Найбільше у січні нарахували заступнику міського голови з питань містобудування Любомиру Зубачу — 222,2 тисячі гривень. У цю суму входить 80,2 тис. грн допомоги на оздоровлення, 80,2 тис. грн — для розв’язання соціально-побутових питань та 21,6 тис. грн премії…

На другому місці зарплатного рейтингу Ратуші - заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, якій у січні нарахували 151,5 тис. грн. А «бронза» дісталася у січні першому заступнику міського голови, заступнику з питань економічного розвитку Андрієві Москаленку — 151,4 тис. грн.

Керуючій справами виконкому Наталії Алексєєвій нарахували за січень 128,3 тисячі гривень зарплати. Міський голова Львова Андрій Садовий — останній серед тих, хто заробив найбільше: скромні майже 77 тисяч гривень січневих нарахувань (із доплатою за ранг і різними надбавками).

За офіційною інформацією відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Львівської міської ради, топчиновникам Ратуші нараховані надбавки за високі досягнення у праці (від 4,8 до 20,5 тис. грн) та премії (від 14,9 до 22,9 тис. грн).

«Премії працівників Львівської міської ради регламентує ухвала сесії — під час прийняття бюджету, — розповіла в. о. керівниці управління персоналом ЛМР Богдана Яремчук. — Для топменеджменту (заступників мера, керуючої справами виконкому та штатних радників) премія може бути не більшою за 200% від посадового окладу. А для директорів департаментів та інших працівників міської ради — не більше ніж 300% від окладу. Неодноразово люди порушують питання: чому такі високі суми зарплати? Вона включає і посадовий оклад, і надбавку за ранг тощо».

Пані Яремчук поінформувала, що з 2023 року змінилося законодавство щодо нарахування премій чиновникам місцевого самоврядування. Новація — виплата за системою «місяць в місяць». Якщо раніше премію за попередній місяць чиновники отримували наступного місяця, тепер — в останніх числах чинного місяця.

Також, каже Яремчук, чиновникам належиться за законом дві матеріальні допомоги упродовж року — на оздоровлення та на розв’язання соціально-побутових питань. Зокрема, гроші на оздоровлення додають до «відпускних». Чиновниця каже, зазвичай посадовці Ратуші беруть ці допомоги наприкінці року. Саме тому, мовляв, у львів'ян складається враження, що топчиновники мерії так багато заробляють…

Схожі новини