Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Як нам вижити на 800 гривень?!»

ДП «Львівський облавтодор» востаннє платив зарплату дорожникам ще у грудні — по 800 гривень за вересень 2022 року…

Фото ілюстративне з відкритих джерел
Фото ілюстративне з відкритих джерел

ДП «Львівський облавтодор» не виплачує гроші бригадам дорожників з грудня минулого року. Про це «ВЗ» повідомив працівник бригади, яка належить до Дрогобицького райавтодору, Олександр Оліярник.

«Наша бригада — 15 працівників, — розповів пан Олександр. — ДП «Львівський облавтодор» 31 грудня 2022 року заплатив нам по 800 гривень — за вересень-2022. Після того — ні копійки. Перед кожним нашим працівником автодор боргує по 4−6 тисяч. Ми зверталися в ДП «Львівський облавтодор» — кажуть, що їм замовник не переказав гроші. Але причому тут замовник, коли ті роботи вже давно виконані? Уже давно все було підписано, гроші надійшли, а куди вони ті гроші використали?

27 січня я звернувся на урядову «Гарячу лінію» 1545. Там зафіксували звернення, надіслали мені повідомлення, що воно зареєстроване. Ми надіялися на ту «Гарячу лінію», бо раніше, коли нам затримували зарплату, ми туди зверталися, там реагували і кошти виплачували. А тепер минуло два тижні — жодної реакції. Я другий раз дзвонив на «Гарячу лінію» — повідомили, що моє звернення передали у Службу доріг України. Не можу туди додзвонитися. Не знаю, чи надійшло наше звернення…

Як нам прожити на ті 800 гривень? Лише за одне світло треба стільки віддати… Ми розуміємо, що в країні війна, але ми ж теж повинні якось вижити? Ніхто не реагує на наші звернення… Ми би хотіли поїхати до Львова в облавтодор, спитати, де наші гроші, але не маємо грошей навіть на бензин, щоб доїхати. Я телефонував на іншу «Гарячу лінію» — там сказали подавати в суд. Але за суд також треба платити…"

Наразі журналістці «ВЗ» також не вдалося додзвонитися до ДП «Львівський облавтодор». Телефони приймальні поставили на автовідповідач, який російською мовою (!) проголошує: «Сєйчас ми не можем вам ответіть…» Нічим не можуть зарадити і у Львівській ОВА, скеровуючи у той самий «Львівський облавтодор»… Замкнене коло?

Схожі новини