Передплата 2024 «Добрий господар»

Англіканська церква може благословити одностатеві пари

  • 10.02.2023, 15:30
  • 892

Генеральний Синод — керівний орган англіканської церкви — схвалив пропозицію дозволити священникам благословляти одностатеві шлюби і цивільні партнерства

Фото - pexels
Фото - pexels

Однак церковні вінчання для таких пар і далі заборонятимуться. Про це пише «Європейська правда».

Члени Синоду також проголосували за те, щоб засудити нездатність англіканської церкви прийняти ЛГБТ-людей і шкоду, яку вони зазнали й продовжують зазнавати в церквах.

Пропозиція про благословення для одностатевих пар, ухвалена в межах більш широкої дискусії церкви про питання сексуальності, стосунків і шлюбу, обговорювалась протягом двох останніх днів єпископами, духовенством і мирянами.

Водночас англіканська церква схвалила доктрину, згідно з якою шлюб укладається лише між одним чоловіком і однією жінкою, а це означає, що священикам все ще заборонено вінчати одностатеві пари. Крім того, священнослужителі англіканської церкви не будуть зобов’язані здійснювати благословення для одностатевих пар і цивільних партнерств, якщо не згодні з ними.

Очікується, що благословення почнуть надавати пізніше цього року після того, як єпископи доопрацюють свої настанови і сформулюють молитви для священнослужителів.

Схожі новини