Передплата 2024 «Добрий господар»

путін вважає, що має перевагу, — розвідка Естонії

  • 08.02.2023, 14:30
  • 814

рф не може досягнути «якісного стрибка» у війні, але має ресурси на те, щоб виснажувати Україну

володимир путін. Фото із мережі
володимир путін. Фото із мережі

Про це повідомляє розвідка Естонії.

За інформацією розвідників, російський диктатор володимир аутін, як і раніше, вважає, що час на його боці, адже має багато ресурсів для посилення своєї військової машини.

У щорічному звіті Служби зовнішньої розвідки Естонії йдеться, що, хоч рф і навряд чи досягне «якісного стрибка» в здатності воювати, путіна це не зупинить. На його думку, основним для перемоги росії є послаблення підтримки України з боку США та НАТО.

«путін тягне час, бо вірить, що Україна та Захід виснажаться раніше за рф. Він вважає, що може бомбуваннями загнати Україну за стіл перемовин», — йдеться у звіті.

Тим часом уряд путіна, за даними естонських розвідників, не виявляє жодних ознак готовності до поступок — попри те, що російські військові були заскочені зненацька здатністю України оборонятися та масштабом санкцій США та Євросоюзу.

російські еліти все більше стурбовані тим, що путін «збожеволів», але більшості її представників не вистачає сміливості зробити реальні кроки до змін, — йдеться у звіті.

У документі окремо вказана потенційна постпутінська рф. Відтак, у ній не існує жодного значного угруповання, яке б поділяло демократичні цінності, натомість за владу борються «радикальні» фракції, серед них — Євгеній Пригожин та Рамзан Кадиров.

Естонські розвідники назвали авторитарний режим путіна Радянським Союзом 2.0, в якому на горизонті «немає нового Горбачова, не кажучи вже про Єльцина».

Естонська розвідка стурбована тим, що вторгнення підвищило ризик військового конфлікту в країнах Балтії, оскільки подальша мобілізація і заплановані масштабні російські військові навчання пізніше цього року, як очікується, посилять напруженість на східному фланзі НАТО.

Розглядаючи країни Балтії як найвразливіший регіон у НАТО, рф «з великою ймовірністю» надасть пріоритет відновленню своїх збройних сил поблизу Естонії, що може тривати до чотирьох років.

Схожі новини