Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У олігарха рф Усманова конфіскували залізну руду на 1,8 млрд грн і передали в АРМА

  • 07.02.2023, 15:35
  • 576

БЕБ передало в АРМА майже 170 тис тонн залізної руди орієнтовною вартістю 1,8 млрд грн, руда належить наближеному до президента рф олігарху Алішеру Усманову

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Слідство встановило місцезнаходження підпільних складів рф на території деклкох морських портів на Одещині. На них зберігалась сировина, яку представники росії намагались нелегально переправити на територію країни-агресора морськими суднами.

«Ці корисні копалини на праві власності опосередковано належать наближеному до президента росії олігарху через компанію-нерезидента. Після вторгнення росії на територію України 24 лютого 2022 року на цього прокремлівського мільярдера, накладено санкції РНБО України, США та Євросоюзу», — йдеться в повідомленні БЕБ.

Бюро не називає імені олігарха, однак раніше СБУ повідомляла про арешт майна російського олігарха Алішера Усманова — понад 160 тис тонн залізної руди, яка зберігалась на складах морських портів.

Вони оформили фіктивні документи про вивезення руди за межі України. Таким чином в результаті ухилення від сплати податку на додану вартість були завдані збитки бюджету України в розмірі понад 118 млн грн.

Схожі новини