Передплата 2024 «Добра кухня»

«Міс Львів-2023» стала блогерка та радіожурналістка Вікторія Гедз

19-річна красуня представлятиме місто на «Міс Україна»

Фото авторки
Фото авторки

Попри війну, загрозу ракетних ударів та нестабільну ситуацію з електрикою, у Львові все ж вирішили (щоправда, у камерному форматі) визначити найкрасивішу львів‘янку. Замість сцени Оперного театру у залі Glory Cafe відбулася церемонія передачі корони для «Міс Львів-2023».

Навіщо проводили такий конкурс краси, і чи він на часі?

Засновниця соціального проєкту «Міс Львів» Валерія Никифорець пояснила «ВЗ», що краща з кращих львів'янок представить місто Лева на конкурсі краси «Міс Україна 2023», а, можливо, і на конкурсі «Міс світу 2023».

«На конкурсі „Міс світу“ Україну має презентувати соціально активна дівчина з патріотичною позицією, яка стане рупором на міжнародній арені - розповість світу правду про військові злочини рф», — зазначила пані Никифорець.

Цьогоріч «Міс Львів-2023» відбувся у зміненому форматі. Кращу з кращих львів'янок обирали із семи учасниць (минулих років на сцені Оперного театру за корону змагалися чотирнадцять конкурсанток).

У програмі конкурсу — лише два виходи дівчат. Перший — у національних костюмах. Кожна учасниця розповіла глядачам про свої реалізовані соцпроєкти. Красуні вийшли на червону доріжку в чорних сукнях в етно-стилі від львівської дизайнерки Надії Думки. Ведучий церемонії Володимир Андрієвський запитував дівчат про їхню соціальну місію, якщо отримають на конкурсі корону. Дехто говорив, що працює на волонтерському чи інформаційному фронті, виготовляють маскувальні сітки, окопні свічки, допомагають дітям-сиротам з прифронтових зон.

Другий вихід — у вечірніх сукнях. Це була церемонія передачі корони переможниці. Традиційного виходу конкурсанток у купальниках не було. Так само, як і виступів зірок у перерві між виходами дівчат.

Володарка титулу «Міс Львів-2022» Вероніка Бенях сказала на церемонії, що з радістю віддає свою корону новій міс. «Трішки тремтить сердечко, але з радістю передаю корону», — каже Бенях.

Почесні титули «Міс глядацьких симпатій» та «Друга віце міс» отримала Єлизавета Лівадова.

«Перша віце міс» стала Вікторія Макарова.

Традиційний титул «Міс добре серце» отримала 20-річна Анна-Марія Якимів (за власний реалізований соціальний проєкт). У січні дівчина організовувала для внутрішньо переміщених осіб вертеп, аби показати їм галицькі традиції святкування Різдва.

Головна корона дісталася 19-річній львів'янці Вікторії Гедз. Дівчина — блогерка-початківець, наразі має в Інстаграмі понад 5 тисяч підписників. У своїх влогах переважно транслює ресторанне життя Львова, допомагає гостям обрати заклад до своїх гастрономічних смаків та бюджету. Життєве кредо Вікторії - «Використовуй кожен шанс так, наче він останній».

Вікторія навчається на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Працює на одній із радіостанцій Львова. Цікавиться психологією. Серед хобі дівчини — зйомки роликів в «Тік-ток».

"Рада своїй перемозі, — каже Вікторія Гедз для «ВЗ». — На фіналі була спокійною. Невпевнена була на сто відсотків, що здобуду корону. Але вважаю, що я її достойна. Вночі не спала. Але не хвилювалася. Вірила у свої сили".

Валерія Никифорець пояснила, що володарку титулу «Міс Львів-2023» обрали, зокрема, завдяки активностям у соціальних проєктах. Перед конкурсом красуні допомагали дитячим будинкам, де мешкають вимушені переселенці, привозили їм гостинці та потрібні речі - теплі речі. Дівчата відвідали притулок на Левандівці та місце поселення біженців на вулиці Шевченка.

Вікторія Гедз допомагала тваринам. Приносила їжу та необхідні речі в собачі притулки.

«Тварини — брати наші менші, хто, як не ми можемо їм допомогти», — наголосила для «ВЗ».

На конкурсі «Міс Україна» львівська панянка обіцяє гідно представити місто та очікує на перемогу.

«Моя місія на конкурсі - донести крізь призму краси, що війна триває, — каже Вікторія Гедз. — Щодня борюся на інформаційному фронті».