Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Премії «Муніципальній варті»: державні аудитори «неправильно зрозуміли»?

Під час ревізії бюджетних коштів у ЛКП «Муніципальна варта» виявили зловживання під час нарахування премій за 2022 рік — на 29,4 мільйона гривень

Утім, заступник директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Дмитро Пецій висновок державних аудиторів щодо системи нарахування зарплати муніципалам вважає суб'єктивним.

Чиновник повідомив, що посадовці Ратуші уже оскаржили цей висновок у Львівському окружному адміністративному суді.

«Щодо порушень, про які кажуть фахівці державної аудиторської служби, то насправді все інакше, — стверджує пан Дмитро. — Ніхто у таких обсягах премій не виплачує. Ми не погодилися з висновками і подали до суду».

Пан Пецій упевнений, що державні аудитори неправильно зрозуміли ухвалу сесії, на основі якої ЛКП «Муніципальна варта» нараховували заробітну плату. Мовляв, торік мерія дотувала статутний фонд цього комунального підприємства з міської скарбниці. Ті кошти пішли на зарплати муніципалам, які охороняють комунальні підприємства Львова й стежать за громадським порядком.

«Нічого незаконного тут немає. Ухвала сесії передбачає грошові внески на розв’язання питання щодо заборгованості із зарплати, — пояснив Дмитро Пецій. — У законодавстві немає жодних обмежень чи заборон на виплату зарплати за рахунок коштів статутного капіталу».

За словами чиновника, торік для усіх муніципалів надали для премій 995 тисяч гривень. Станом на кінець січня 2023 року в місті налічується 244 працівники «Муніципальної варти». Пан Пецій каже, кадрів бракує, тож у Ратуші шукають комунальних правоохоронців. Їхня середня зарплата — 18 тисяч гривень.

«Із початку широкомасштабної війни до лав ЗСУ було призвано 36 працівників „Муніципальної варти“, — повідомив чиновник. — Один загинув на фронті».

Схожі новини