Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Цигарки переправляв до Польщі … дроном

Якщо раніше контрабандисти — «мурахи» вручну переносили цигарки через кордон, то тепер — переправляють товар через кордон … дронами! Так, очевидно, зручніше…

На такому саморобного дроні цигарки потрапляли у Польщу
На такому саморобного дроні цигарки потрапляли у Польщу

Займався такою нехитрою справою 33-річний житель Закарпатської області. Чоловік, до речі, сам виготовив такий безпілотний літальний апарат. Деталі купував через Інтернет в Китаї. По інструкції з Інтернету навчився ним керувати.

Як повідомили журналістці «ВЗ» в обласній прокуратурі, зловмиснику, який офіційно ніде не працює, вдалося у такий спосіб переправити через державний кордон з України до Республіки Польща близько 15 тисяч пачок цигарок (за один день переправляв по 4−5 тисяч пачок). Запуск здійснював завдяки програмі зі свого ноутбука.

Прокурори Самбірської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного жителя Закарпатської області за фактом незаконного транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).

«Фігурант на легковику з причепом доправляв кустарні літальні апарати до лісового масиву в одне з прикордонних сіл Самбірського району, звідки і переправляв сигарети за кордон, — повідомили прокурори. — На чотири літальні апарати, автомобіль, тютюнові вироби, ноутбук та інші предмети, які використовувались для транспортування підакцизних товарів через державний кордон України, накладено арешт. Встановлюються інші причетні особи до цієї справи».

Схожі новини