Передплата 2024 ВЗ

Україна просила не запроваджувати санкції проти білорусі, — «Радіо Свобода» (ДОПОВНЕНО)

  • 12.01.2023, 14:15
  • 1 344

Євросоюз уникав санкцій проти білорусі в останніх пакетах санкцій на прохання України

олександр лукашенко. Фото із мережі
олександр лукашенко. Фото із мережі

Про це повідомив журналіст «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк у Twitter.

«Однією з причин, чому білорусь не піддали санкціям разом з росією в останніх санкційних пакетах ЄС, є те, що Україна попросила не вносити в них Мінськ», — зазначив він.

Тим часом речник МЗС Олег Ніколенко спростував цю інформацію.

«Повідомлення деяких ЗМІ про нібито прохання України не вносити білорусь в останні пакети санкцій ЄС не відповідає дійсності», — зазначив він.

Посадовець нагадав, що за підтримку агресії рф проти України на білорусь нині наклали кілька персональних та секторальних санкцій.

Зокрема, обмеження діють проти режиму лукашенка, військового командування, пропагандистів, 25 державних органів та компаній білоруського ВПК, Міністерства оборони та Комітету державної безпеки, а також 8 білоруських компаній. Окрім того, у санкційних переліках опинилися Центральний банк білорусі та 4 інші білоруські банки. На додачу заборона запроваджена щодо постачання у білорусь товарів подвійного призначення, послуг, депозитів, євро, добрив, а також діяльності вантажних операторів.

«Натомість нам відомо про обговорення між державами-членами Європейського Союзу подальшої синхронізації санкцій, накладених на росію. Водночас, за нашою інформацією, консенсусу всередині Євросоюзу наразі немає», — зауважив Ніколенко.

Речник МЗС наголосив, що Україна та партнери нині активно працюють задля максимально змістовного наповнення десятого санкційного пакета ЄС, ухвалення якого вже давно назріло.

Схожі новини