Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Арестович, Залужний і путін: що минулоріч шукали українці у Вікіпедії

  • 12.01.2023, 20:15
  • 920

В українській Вікіпедії виокремили 50 найпопулярніших статей у 2022 році

Фото Вікімедіа Україна
Фото Вікімедіа Україна

У 2022 році найпопулярнішою була стаття «російське вторгнення в Україну (2022)». Її переглядали майже 4 млн разів.

На перших сходинках рейтингу також тексти про радника Офісу Президента України Олексія Арестовича — понад 2 млн переглядів.

Текст про Україну набрав майже 2 млн, а про очільника українського націоналістичного руху Степана Бандеру — майже мільйон.

Українці активно читали й про Збройні сили України. Стаття опинилася на 5 місці в рейтингу. Текст про їхнього головнокомандувача Валерія Залужного у списку — 8.

Популярною торік була й стаття про збірний образ пілотів 40 бригади тактичної авіації «Привида Києва» — вона на 11 місці.

Текст про президента України Володимира Зеленського у списку — на 17 місці, про окремий загін спеціального призначення НГУ «Азов» — на 25 місці в рейтингу, про перехід до громад ПЦУ — на 21 місці.

Часто відвідували сторінки, які повʼязані з терористичними діями росії на території України. Це стаття про президента країни-агресорки Володимира Путіна, яка в рейтингу стала сьомою та гасло «Путін — х*йло!», що на 12 місці. Текст про ідеологію «рашизму» зайняв 16 місце. Про російсько-українську війну (з 2014) зайняв 9 позицію, «Війна на сході України» — 34 місце.

Під час російської-української війни в нашій країні зросла популярність української Вікіпедії як важливого та цінного джерела інформації. Торік її переглянули понад мільярд разів, і це абсолютний рекорд за весь час існування українського розділу енциклопедії

Схожі новини