Передплата 2024 «Добра кухня»

Золотий стандарт корпоративної екологічної прозорості CDP оголосив список найкращих компаній, серед яких — Carlsberg Group

  • 28.12.2022, 16:57
  • 535

Міжнародна екологічна некомерційна організація CDP відзначила Carlsberg Group за лідерство в корпоративній прозорості та продуктивній діяльності щодо зміни клімату та безпеки водних ресурсів, відзначивши її в щорічному так званому «Списку Найкращих» — ‘A List'. Carlsberg Group є однією з небагатьох компаній, яка здобула подвійну оцінку «А» серед майже 15 000 компаній, які оцінювались.

«Кліматична криза, як ніколи, актуальна проблема. Водночас основою для досягнення реальних тривалих змін є прозорість та дії. Знову потрапити до „Списку Найкращих“ означає визнати наші методи оцінювання показників вуглецю та води, а також способи звітності. Нещодавно ми запровадили нашу розширену ESG стратегію „Разом до НУЛЯ і не тільки“, яка включає конкретні цілі щодо досягнення нульових викидів у виробництві та нові кроки для захисту водних ресурсів там, де ми працюємо. Цим ми підкреслюємо наше зобов’язання співпрацювати з усіма партнерами в ланцюжку створення вартості, урядами та іншими підприємствами, щоб очолити перехід до стійкого, низьковуглецевого світу», — генеральний директор Carlsberg Group Кєєс ет’Харт.

Carlsberg Group була однією з перших компаній, яка встановила науково обґрунтовані цілі утримання глобального потепління на рівні 1,5˚C, і відтоді скоротила відносні викиди вуглецю від пивоваріння на 40% з 2015 по 2021 рік, а відносні викиди пива у всьому ланцюжку створення вартості — на 7%. З 2015 по 2019 рр. досягнуто значного прогресу в реалізації своєї мети щодо усунення зайвих втрат води, підвищивши ефективність роботи пивоварень на 21% з 2015 по 2021 р.

Оприлюднення інформації про навколишнє середовище та його оцінку, які щорічно проводить компанія CDP, визнано золотим стандартом корпоративної екологічної прозорості. CDP використовує детальну та незалежну методологію для оцінки компаній, розподіляючи бали від A до D з огляду на повноту розкриття інформації, обізнаність та управління ризиками у сфері навколишнього середовища та демонстрації передового досвіду, пов’язаного з екологічним лідерством, а саме — амбітних і вагомих цілей.

Повний перелік компаній, які потрапили до «Списку Найкращих» від компанії CDP цього року, доступний за посиланням.

***

Carlsberg Ukraine — частина Carlsberg Group, однієї з провідних пивоварних Груп у світі з великим портфелем брендів пива та інших напоїв. До складу Carlsberg Ukraine входять заводи в Запоріжжі, Києві та Львові. В портфель Carlsberg в Україні входять пиво, сидр та безалкогольні напої таких торговельних марок, як «Львівське», Carlsberg, Tuborg, Kronenbourg 1664, «Квас Тарас», Somersby, Seth&Riley's Garage та інші. Під час війни в Україні Carlsberg Group прийняла рішення про припинення бізнесу в росії та вихід із ринку. Carlsberg Group, Carlsberg Foundation та Tuborg Foundation перерахували 75 мільйонів данських крон на допомогу Україні. З 24 лютого Carlsberg Ukraine почала виробляти питну воду та передавати її в різні регіони України. Компанія надає фінансову підтримку благодійним фондам та організаціям у різних містах та регіонах країни задля підтримки гуманітарних ініціатив. Більш детальну інформацію можна отримати на сайті https://carlsbergukraine.com/.