Передплата 2024 «Добрий господар»

Хочеш допомогти дітям, які постраждали від війни? Випий «Каву з Миколаєм»

До 31 грудня у Львові триває соціальна ініціатива «Кава з Миколаєм»

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

У кав’ярні на площі Катедральній продають упаковку зі спеціально обсмаженими кавовими зернами, аби зібрати кошти на потреби дітей з родин переселенців. Такий проєкт ініціював благодійний фонд «Рідні».

"Кошти від продажу кави в зернах спрямуємо на купівлю теплого одягу для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, дітей, сім'ї, яких опинилися в складних життєвих обставинах, дітей, що постраждали від війни, — повідомила керівниця благодійного фонду «Рідні» Мар’яна Романяк. — Цю акцію організовуємо у Львові третій рік поспіль.

У львівській кав’ярні продають спеціальну упаковку кавових зерен з логотипом фонду, яка коштує 380 гривень. На початку 2023 року ми передамо усі кошти від продажу зерен потребуючим дітям, зокрема в центр соціальної підтримки дітей, який відкрила львівська мерія. Діти з родин переселенців, які мешкають у Львові, найбільше потребують теплих речей, канцтоварів, книжок, розвиваючих ігор, гаджетів, планшетів, ковдр і навіть генераторів".

Мар’яна Романяк каже, що у Львові для дітей-переселенців часто організовують майстер-класи, екскурсії по місту та області.

«З ними також працюють наші психологи, щоб допомогти малечі реабілітуватися, загоїти рани війни, — продовжує розмову пані Мар’яна. — Одна з методик роботи з дітьми — гра „Радіти знову“ (боротьба з травмами через гру). По цій методиці можна працювати не лише з дітьми, а й з дорослими».

Схожі новини