Передплата 2024 «Добре здоров’я»

П’ять років ґвалтував рідну племінницю

Після того, як сказав, що зґвалтує молодшу сестру, дівчина наважилася зателефонувати до поліції

14-річна дівчина з Золочівщини, яку протягом п’яти років ґвалтував рідний дядько, зателефонувала до поліції і розповіла, що з нею сталося. Неповнолітня наважилася на такий крок після того, як її дядько сказав, що зґвалтує її молодшу сестру. Про це журналістці «ВЗ» розповіли в обласній прокуратурі.

Відомо, що вітчим потерпілої дитини помер, і родина проживала у будинку його брата… Де рідний батько дітей невідомо.

«Дівчина розповідала про те, що її ґвалтує дядько бабусі, але дитині вона не вірила, — розповіли в обласній прокуратурі. — Мама зловживає спиртним. Родина вважається неблагополучною. Матір позбавили батьківських прав на старшу доньку, і її відправили до дитячого будинку. Молодша дитина і надалі проживає з матір'ю… Потерпіла дівчинка мала можливість приходити додому. Після того, як дядько в одній з розмов пригрозив, що зґвалтує її молодшу сестру, не витримала, і зателефонувала до поліції… Правоохоронці одразу відкрили кримінальне провадження. 5 грудня зловмиснику оголосили підозру. А 6 грудня його взяли під варту».

Як повідомили в обласній прокуратурі, за процесуального керівництва Золочівської окружної прокуратури 38-річному жителю Золочівщини повідомлено про підозру у вчиненні зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років (ч. 4 ст. 152 КК України).

За клопотанням прокурора, суд обрав підозрюваному найсуворіший запобіжний захід — тримання під вартою без можливості внесення застави.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ Золочівського РВП ГУ НП у Львівській області.

Схожі новини