Передплата 2024 ВЗ

путін може використати переговори для переозброєння армії, — очільник МЗС Британії

  • 03.12.2022, 16:45
  • 639

Президент рф володимир путін може маніпулювати темою мирних переговорів з Україною та використати їх для переозброєння власної армії

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі. Фото із мережі
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі. Фото із мережі

«Річ у тім, що ми повинні бути дуже, дуже обережними, якщо „мирні“ переговори — а я вживаю там слово „мир“ у лапках — ініціює володимир путін», — наголосив Клеверлі.

Він зазначив, що росія може використати переговори та паузу в бойових діях як прикриття для переозброєння військ. Тоді можуть виникнути ще більші загострення на фронті.

«Тоді все, що станеться, це те, що ми знову побачимо саме ці сцени, але, можливо, через 6, 12, 18 місяців. Рішення щодо цього має бути стабільним, значущим, реальним», — переконаний британський міністр.

Тому Клеверлі закликав колег з НАТО остерігатися таких заяв рф, оскільки після таких пауз у минулому агресія росії лише зростала.

«володимир путін має форму щодо цього. Грузія — це мало бути одноразовим, чи не так? Крим — це мало бути одноразовим, чи не так? Східна Україна — це мало бути одноразовим. І насправді те, що ми бачили, полягає в тому, що всі вони наростали до цієї останньої хвилі агресії», — додав міністр.

Схожі новини