Передплата 2024 ВЗ

А у кишені — канабіс…

За 10 місяців цього року прикордонники виявили на західному кордоні понад 39 кг наркотичних та психотропних речовин

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон
Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

В пункті пропуску «Краківець» (на кордоні з Польщею) прикордонники виявили у кишені 32-річного громадянина України, який їхав у мікроавтобусі «Мерседес», згорток з наркотиками. Виявити зілля допоміг службовий собака прикордонників Львівського загону, натренований на пошук наркотиків. Виявлений канабіс, вагою понад 60 грамів, правоохоронці вилучили для проведення експертизи.

Начальник сектору взаємодії із ЗМІ Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Роман Павленко розповів «ВЗ»:

— За 10 місяців на західному кордоні (це Волинська, Львівська, Закарпатська, Чернівецька області) виявлено понад 39 кілограмів наркотичних та психотропних лікарських засобів. На Львівщині за цей період виявлено 5 кг наркотиків.

Як дізналась журналістка «ВЗ», найбільшу партію наркотиків (гашишу) цього року виявили прикордонники Волинського загону — близько 20 кг. Їх громадянин Республіки Молдова намагався перевезти через міжнародний пункт пропуску «Ягодин». Наркотики сховав у … паливний бак свого автомобіля.

Речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна каже:

— Ховають наркотичні речовини у сидіння автомобіля, під обшивку — під стелею, у бокових панелях. Або у запасне колесо… Буває, що спеціально виготовляють схованки. У паливному баку може бути подвійне дно… На перший погляд, в машині газова установка, а насправді — схованка. До різних хитрощів контрабандисти додумуються.

Ось нещодавно під час огляду автомобіля DAF, який слідував за кордон через пункт пропуску «Ягодин», службовий собака зреагував на кабіну вантажівки. 23-річний водій-далекобійник з Київщини намагався перевезти через кордон марихуану. Сховав наркотики у … футлярі для окулярів.

У всіх випадках спрацьовують службові собаки. Вони чують заборонені речовини на відстані, і відповідно, реагують. Хто як навчений: деякі собаки подають голос, сідають, або шкрябають лапами…

Схожі новини