Передплата 2024 ВЗ

Британія надасть Україні системи ППО, — прем'єр

  • 29.11.2022, 20:00
  • 1 329

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що його країна збільшить військову допомогу Україні наступного року

Система ППО. Фото із мережі
Система ППО. Фото із мережі

Про це передає Sky News.

«Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Наступного року ми збережемо або навіть збільшимо нашу військову допомогу. Ми надамо нову підтримку протиповітряній обороні, щоб захистити український народ і критично важливу інфраструктуру, на яку він сподівається. Захищаючи Україну, ми захищаємо себе», — заявив Сунак.

Він вважає головними викликами для Британії дії росії та Китаю, тому допомога Україні — це один зі способів протистояти їм.

«По-перше, підтримуючи Україну, ми також активізуємо наші європейські відносини для подолання таких викликів, як безпека та нелегальна міграція. По-друге, ми розглядаємо Китай у більш тривалій перспективі, зміцнюючи нашу стійкість і захищаючи нашу економічну безпеку», — наголосив британський прем'єр.

Він згадав про терористичні методи, до яких вдається рф у війні проти України.

«У Києві я побачив, як увага росії зміщує фокус від кровопролитних зіткнень на полі бою до жорстокого поводження з цивільним населенням. Це було зафіксоване у зруйнованих будівлях і купах уламків, що лежать на вулицях, в розповідях перших рятувальників, яких я зустрів у звільненому Херсоні, від катівень до мін-пасток, залишених у дитячих іграшках», — додав прем`єр.

«Поки світ збирається разом, щоб подивитися чемпіонат світу з футболу, я бачив, як вибуховий пристрій був захований у дитячому футбольному м’ячі - з метою перетворити його на зброю війни», — зауважив Сунак.

У вересні Британія заявила, що вона є другим за величиною військовим донором України після США, бо надала цього року 2,3 мільярда фунтів стерлінгів (2,8 мільярда доларів) допомоги.

Схожі новини