Передплата 2024 ВЗ

Міносвіти призупинило реорганізацію Академії друкарства. Чи надовго?

Міністерство освіти і науки України зняло з порядку денного засідання уряду питання про приєднання Української академії друкарства до Львівського національного університету імені Івана Франка

Фото “Твоє місто” 
Фото “Твоє місто” 

Нагадаємо, скандал виник минулого тижня, коли ректори обох вищих навчальних закладів дізналися про ідею об'єднання з… Фейсбуку. Після цього студенти Академії друкарства влаштували в центрі Львова мирну акцію протесту. Тримали в руках плакати з написами «Ми обрали УАД», «Геть руки від УАД», «МОН знищує УАД»… «Нас ніхто не питав, але ми не будемо мовчати. У нашої академії є історія та тисячі людей, не згідних з рішенням Міністерства освіти», — кажуть студенти.

Як розповів «ВЗ» ректор Української академії друкарства Богдан Дурняк, він продовжує надавати справі розголосу і закидає міністерство та уряд листами, у яких пояснює неприпустимість такого кроку.

«Міністерство освіти мовчить, не виходить на контакт з нами і блокує акаунти наших студентів у Фейсбуці, що неприпустимо, — каже пан Дурняк. — Студенти пишуть коментарі зі своїми думками, а міністерство їх блокує. Оце дожилися… Мої подальші кроки — відправимо чергове звернення до Міносвіти, де вимагатимемо пояснень того, що відбувається. Бо все утаємничено… Немає офіційних документів про об'єднання двох львівських університетів. На чиє замовлення це роблять? Напишемо міністерству про неприпустимість такого об'єднання. Студенти продовжать свої мирні акції протесту, зокрема у Києві, під стінами Міністерства освіти й Кабміну».

Схожі новини