Передплата 2024 ВЗ

Зібрав майже 260 тисяч гривень: Андрій Любка розіграв журнали з автографом Залужного

  • 04.11.2022, 12:10
  • 1 011

Закарпатський письменник-волонтер Андрій Любка за чотири дні зібрав майже 260 тисяч гривень, розігравши три журнали The Time з підписом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Андрій Любка у соцмережах розіграв журнали із автографом Валерія Залужного, щоб зібрати гроші на авто для ЗСУ. Фото із мережі
Андрій Любка у соцмережах розіграв журнали із автографом Валерія Залужного, щоб зібрати гроші на авто для ЗСУ. Фото із мережі

Усі гроші він спрямує на машини для фронту.

як відомо, генерал Залужний мав інтерв'ю для американського журналу наприкінці вересня. Видання розмістило його фото на обкладинці.

Журнали в Україні не продавали. Тому письменник та його друзі купували їх за кордоном. Валерій Залужний свої автографи поставив на кількох примірниках.

«Журнал вийшов в Америці. Продавали його також у Європі. Купити його в Україні неможливо. Колись The Time продавали у нас в аеропортах. І я зрозумів, що для наших людей це буде дуже цінний сувенір. Я попросив своїх друзів скупити всі журнали, які вони знайдуть у країнах Європи. Вони це зробили», — розповів в інтерв'ю «Фактам» Андрій Любка.

Відтак, письменник мав понад 100 примірників журналу. У Європі кожен коштував майже 6 євро.

«Ми продали їх по 1 тис. грн за кожен. Зібрали 100 тис. грн і купили для фронту один джип. Тоді я зрозумів, що ці журнали мають велику цінність, і треба спробувати отримати ще більше», — каже Любка.

Письменник звернувся до керівниці стратегічних комунікацій генерала Залужного, щоб той особисто підписав кілька примірників — для людей, які допомагають українській армії.

Там цю ідею спочатку сприйняли із подивом, але потім погодилися. Тоді письменник сам відвіз журнали до Києва.

Розіграти цінні примірники The Time вирішив через Facebook. Участь у розіграші взяли майже 1,5 тис. людей. Згідно з умовами, потрібно було зробити внесок — 100 грн на волонтерську картку Андрія Любки.

Два переможці - з-за кордону. Журнали поїдуть до українок, що живуть в Америці та Італії. Третій отримає переселенка з Києва, яка нині живе на Закарпатті.

Ще один примірник журналу Time з підписом генерала письменник виставить на аукціон eBay.

«Є ще один журнал, четвертий. Ми хочемо продати його не через розіграш, а за найбільший внесок. І для цього ми використаємо платформу eBay. Спробуємо продати журнал The Time з підписом Залужного на Заході. Я думаю, це дасть нам можливість купити, як мінімум, ще одну машину», — переконаний письменник.

Від початку повномасштабної війни за внески українців Андрій Любка придбав для армії уже 69 машин.

Схожі новини