Передплата 2024 ВЗ

Суд арештував колишньго голову Державної фіскальної служби України

  • 31.10.2022, 19:15
  • 1 043

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід для колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова

Роман Насіров. Фото із мережі
Роман Насіров. Фото із мережі

Йому присудили тримання під вартою до 17 грудня з альтернативою внесення застави у 523 млн гривень.

Відповідне рішення ухвалила слідча суддя ВАКС Наталія Мовчан.

Якщо Насіров все ж внесе рекордну у судовій практиці заставу, він повинен буде дотримуватися кількох обов’язків, зокрема — не виїжджати із Києва без дозволу детективів, прокурорів чи суду, утриматися від спілкування зі свідками, здати закордонний паспорт та носити електронний браслет.

Під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу прокурор повідомив про наявність у Насірова британського громадянства та двох квартир у Лондоні, які він може використовувати для проживання.

Також під час обшуку у Насірова виявили заяву на репатріацію до держави Ізраїль, а дружина Насірова з дітьми перед початком повномасштабного вторгнення виїхала з України саме до Ізраїлю. Сам Насіров у період воєнного стану 5 разів виїздив за кордон.

Захист Насірова наполягав, що дії з відшкодування ПДВ були законними, а перерахування коштів на вказані слідством компанії були у межах «нормальних господарських відносин».

Схожі новини