Передплата 2024 «Добрий господар»

Втратили ноги через бойові дії: львівські медики допомогли двом жінкам

  • 31.10.2022, 15:30
  • 756

62-річна Ірина зі Сіверськодонецька та 42-річна Ольга з Лисичанська втратили ноги під час російських обстрілів

Жінки наразі тренуються знову ходити. Фото Львівської ОВА
Жінки наразі тренуються знову ходити. Фото Львівської ОВА

У межах проєкту «Руки для мами», який реалізували за підтримки Львівської ОВА, жінки отримали безкоштовне протезування на Львівщині та під наглядом фахівців роблять перші кроки.

Ірина та Ольга мають сильну мотивацію знову ходити: Ірина має подбати про 16-річного онука Єфімія, а Ольга — мріє побачити 7-річну доньку й батьків, які наразі перебувають у тимчасовій окупації.

«Дякуємо усім митцям, які в межах проєкту віддавали свої роботи на аукціони у Відні, Берліні та Львові, щоб за виручені кошти зробити протези для тих, хто цього потребує. Окрема подяка кураторці проєкту — Христині Береговській. Ця ініціатива завершилася, але Львівська ОВА і надалі підтримуватиме проведення протезування людям, які постраждали від війни.

Дякуємо усім лікарям, які рятували життя жінок — без умов, без необхідних засобів, під обстрілами. Вдячність фахівцям, які були поряд на етапі підготовки до протезування та зараз турбуються про цих пацієнток та про всіх, хто постраждав через напад росії", — зазначив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Від початку повномасштабної війни 100 тисяч вимушених переселенців звернулися по медичну допомогу до медиків Львівщини: 30 тисяч отримали стаціонарне лікування, а 12% - потребують протезування.

Схожі новини