Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США закликали кремль відновити участь в «зерновій угоді»

  • 30.10.2022, 10:30
  • 578

Сполучені Штати Америки відреагували на вихід рф з ініціативи щодо експорту зерна з українських портів, закликавши москву повернутися до домовленості

Фото: Анадолу
Фото: Анадолу

Про це заявив держсекретар Ентоні Блінкен, пише «Європейська правда».

Від імені США він висловив жаль з приводу рішення росії та нагадав, що від продовження дії домовленості залежить продовольча безпека багатьох бідніших країн світу, та попередні кілька місяців вже дозволили вивезти понад 9 млн кубометрів врожаю і знизити глобальні ціни.

«Ініціатива стала успішною і має продовжуватися. Будь-які дії росії, спрямовані на зрив цього критично важливого експорту зерна, фактично є заявою, що народи й родини по всьому світу мають платити за їжу більше або голодувати. Призупинивши участь у домовленості, росія знову перетворює їжу на зброю у війні, яку розпочала, і це прямо б'є по країнах з низьким та середнім рівнем доходу і глобальним продовольчим цінам та погіршує і без того складну кризу… Закликаємо владу рф відновити участь в ініціативі, повністю дотримуватися домовленостей і працювати на те, щоб люди у всьому світі могли і далі отримувати переваги, яким посприяла ініціатива», — заявив Ентоні Блінкен.

Схожі новини