Передплата 2024 «Добра кухня»

На кордоні з Угорщиною прикордонники виявили ознаки підробки у довідках ВЛК та посвідченні військовозобов'язаного

  • 15.10.2022, 15:30
  • 636

Двох громадян України, чоловіків призовного віку, які намагалися незаконно перетнути кордон за підробленими документами, виявили в пункті пропуску «Вилок» прикордонники Мукачівського загону

51-річний мешканець Запоріжжя під час перетину кордону окрім паспорта надав для перевірки військовий квиток та довідку про проходження військово-лікарської комісії, у яких інспектор прикордонного контролю виявив ознаки підробки.

Під час опитування чоловік не бажав зізнаватися, де він придбав «липові» документи, наполягаючи на їхній дійсності, проте зовсім не орієнтувався у порядку отримання цих довідок.

Ще один військовозобов'язаний українець, 41-річний мешканець Харкова, надавши для перевірки такі ж документи з ознаками підробки, зізнався, що через знайомого знайшов ділків, які за 2 тисячі доларів проставили йому підроблені штампи у військовий квиток та виготовили фіктивну довідку про військово-лікарську комісію.

Про наявність у діях українців ознак злочину, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», прикордонники надіслали повідомлення до Нацполіції.

Нагадаємо, що законодавством України за використання завідомо підробленого документу передбачена відповідальність — штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт до шести місяців, або ж обмеження волі до двох років.

Схожі новини