Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Принцесу Нідерландів можуть викрасти

  • 15.10.2022, 12:30
  • 1 064

Батьки 18-річної принцеси Амалії, спадкоємиці королівського престолу Нідерландів, заявили, що її забрали з орендованої квартири в Амстердамі й переселили до родинного дому в Гаазі задля її ж безпеки

Принцеса Амалія. Фото ANP
Принцеса Амалія. Фото ANP

Як писали ЗМІ, у вересні Амалія вступила до Амстердамського університету, де вивчатиме політику, психологію, право та економіку. Вона заявила, що планує жити разом із кількома іншими студентами в орендованому житлі у центрі нідерландської столиці.

Згодом журналісти повідомили, що королівський двір значно посилив охорону Амалії через те, що вона разом із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте могли стати жертвою викрадення чи нападу.

За словами матері Амалії, королеви Максими, принцеса «майже не виходить із дому», що «має величезні наслідки для її життя».

«Це означає, що вона не живе в Амстердамі і не може вийти на вулицю. Для неї це не студентське життя, як у інших студентів. Я дуже пишаюся тим, як вона з усім цим справляється. Чесно кажучи», — сказала вона під час державного візиту до Швеції в четвер.

18-річна Амалія є єдиною спадкоємицею королівського престолу в Нідерландах. Її непублічне життя провокувало у місцевій пресі спекуляції - наприклад, чи може вона побратися із жінкою, не втративши право на престол.

Минулого року принцеса потрапила у скандал, бо влаштувала вечірку на своє 18-річчя під час коронавірусних обмежень.

Схожі новини