Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росія готова постачати газ по вцілілій гілці «Північного потоку-2», — путін

  • 12.10.2022, 19:30
  • 861

Президент росії володимир путін заявив, що рф готова постачати газ по вцілілій гілці «Північного потоку-2»

рф готова постачати газ по вцілілій гілці "Північного потоку-2". Фото із мережі
рф готова постачати газ по вцілілій гілці "Північного потоку-2". Фото із мережі

Президент росії володимир путін стверджує, що рф готова постачати Європі додаткові обсяги газу в зимовий період по вцілілій гілці «Північного потоку-2».

Про це він заявив на форумі «Російський енергетичний тиждень».

За словами президента країни-агресора, відремонтувати підірвані газопроводи можливо, але, за його словами, лише у випадку їхньої подальшої економічно обґрунтованої експлуатації.

«І, звичайно, забезпечуючи безпеку маршруту — це основна умова», — стверджує путін.

путін каже, що рф готова постачати Європі додаткові обсяги газу в зимовий період по вцілілій гілці «Північного потоку-2».

«Якщо ми з європейцями прийдемо до спільного рішення постачати газ по вцілілій гілці «Північного потоку-2» — а одна гілка, зважаючи на все, вціліла, хоча нас, на жаль, не допускають до обстеження гілки, тиск там зберігається, хоча вона може її потужність 27,5 млрд куб. м газу на рік, це близько 8% всього імпорту газу до Європи.

росія до початку цих постачань готова, м’яч на стороні Євросоюзу. Хочуть — нехай просто кран відкриють і все", — стверджує путін.

Він впевнений, що росія могла б перемістити втрачений обсяг транзиту газу «Північними потоками» в район Чорного моря, створивши в Туреччині найбільший газовий хаб.

Голова «Газпрому» Олексій Міллер спробував налякати Європу, що, за його словами, цього року буде аномально холодна зима.

«Міста в Європі в зимові піки холодів можуть замерзнути за тиждень», — стверджує Міллер.

Глава «Газпрому» стверджує, що гарантій того, що Європа переживе зиму з поточними запасами у сховищах, немає (насправді газосховища ЄС заповнені на 90% напередодні зими).

Схожі новини