Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З росії окупанти обстріляли територію 10 прикордонних громад Сумщини та Чернігівщини

  • 12.10.2022, 14:35
  • 550

Учора, 11 жовтня, російські загарбники обстрілювали прикордоння України, застосовуючи авіацію, БПЛА, ствольну і реактивну артилерію, міномети

Під ворожим вогнем опинилися Великописарівська, Юнаківська, Білопільська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська та Шалигинська громади Сумщини, Новгород-Сіверська, Семенівська та Городнянська громади Чернігівщини.

Новгород-Сіверську громаду росіяни з районів населених пунктів погар, случевськ та леднів атакували, застосовуючи міномети, ствольну і реактивну артилерію. Усього зафіксовано більше 50 вибухів.

По Семенівській громаді з боку села ломаковка ворог цілив артилерійськими снарядами — майже два десятки прильотів.

Городнянську громаду ворог обстрілював мінометами — майже півтора десятка прильотів з району російського населеного пункту чорноземний городок.

На початку дня з території росії рашисти з двох вертольотів здійснили загалом дванадцять пусків ракетами по території України. Ворожі боєприпаси розірвалися на околиці одного з населених пунктів Великописарівської громади. Згодом по території цієї ж громади ворожий вертоліт здійснив ще два пуски ракет.

Пізніше окупанти з російського населеного пункту тьоткіно обстріляли територію Білопільської громади з мінометів, пролунали з десяток вибухів. Пізніше по території цієї ж громади ворожий безпілотник скинув вибуховий пристрій.

Згодом загарбники двічі обстріляли територію Юнаківської громади зі ствольної артилерії, загалом пролунало майже шість десятків вибухів від розривів снарядів. Вогонь вівся з боку російського населеного пункту свєрдліково.

По Есманьській громаді зі сторони російського села лемешівка росіяни гатили зі ствольної артилерії - 30 вибухів.

Середино-Будська громада потерпала від мінометних та артилерійських прильотів з боку сіл зернове та погощ, зафіксовано понад 30 вибухів. У результаті обстрілу пошкоджені приватні домогосподарства місцевих мешканців.

По Зноб-Новгородській та Шалигинській громадах росіяни гатили мінометами. На околицях населених пунктів громад зафіксовано 15 і 7 вибухів, відповідно.

Крім цього, загарбники з боку російського населеного пункту безимено обстріляли територію Золочівської громади Харківської області, що на межі з Сумщиною, з мінометів. Нараховано з пів десятка вибухів.

Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Схожі новини