Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За добу з росії обстріляли території 8 громад Сумщини та 3 громади Чернігівщини

  • 07.10.2022, 14:55
  • 533

Учора, 6 жовтня, загарбники з території росії обстрілювали українське прикордоння із застосуванням авіації, ствольної та реактивної артилерії, мінометів та безпілотників

Під ворожим вогнем опинилися території Есманьської, Середино-Будської, Новослобідської, Краснопільської, Юнаківської, Миропільської, Білопільської та Великописарівської громад Сумщини, Новгород-Сіверської, Семенівської та Городнянської громад Чернігівщини.

Краснопільську громаду загарбники обстрілювали «Градами», ствольною артилерією та мінометами, всього зафіксовано пів сотні вибухів. Вогонь ворог застосовував з боку населеного пункту дроновка. Також з боку Дронівки на українську територію залітали ворожі дрони, з яких рашисти скинули 5 вибухових пристроїв.

У другій половині дня рашисти з боку російського населеного пункту Дар'їне накрили територію Юнаківської громади вогнем зі ствольної артилерії калібру 152-мм, пролунали майже пів сотні вибухів. Внаслідок обстрілу уламкове поранення отримав мешканець одного з сіл громади, розбиті господарські споруди, гаражі, паркани, вибиті вікна, а також уламками вбило домашню птицю. Ще приблизно десять російських снарядів розірвалися в районі іншого населеного пункту громади. Вогонь був із 122 мм САУ з боку Троїцького.

Зі ствольної артилерії з району населеного пункту Тьоткіне російські найманці гатили по території Новослобідської громади. Було 4 вибухи.

Середино-Будська та Есманьська громади потерпали від ворожого артилерійського вогню, зафіксовано 5 і 9 вибухів з району російських населених пунктів Зєльоний та Лємешовка.

На територію Миропільської громади з боку російського Гуєво прилетіли приблизно 20 мін калібру 120 мм.

Також майже 20 вибухів зафіксовані на території Білопільської громади. Вогонь ворог застосував із району Тьоткіно з артилерії калібру 122-мм.

Великописарівську громаду російський вертоліт обстріляв некерованими авіаційними ракетами. Було 8 прильотів.

Безпілотні літальні апарати ворога скинули 3 вибухові та один саморобний підпалювальний пристрій на територію Семенівської громади.

По території Городнянської громади росіяни з боку населеного пункту Чорнозьомний Городок цілили зі ствольної артилерії. Було 7 вибухів.

По прикордонню Новгород-Сіверської громади ворог з району російського села Гудовка гатив мінами 82 мм калібру.

Сили оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Схожі новини