Передплата 2024 ВЗ

Дотепер сама голубці «крутить»!

Другий місяць цьогорічної осені трускавчанка Євдокія Прокопівна Рафальська зустріла в унікальному для міста «Нафтусі» статусі: свій столітній ювілей відсвяткувала

Євдокія Рафільська, фото пресслужби Трускавецької міськради.
Євдокія Рафільська, фото пресслужби Трускавецької міськради.

Вона найстарша мешканка бальнеологічного курорту.

Ювілярка — корінна трускавчанка. Як і кожен, кому дано не просто дожити, а ще й зберегти у такому віці бадьорість духу, ювілярка, звісно ж, радіє та вдячна Богові за такий дарунок. Радо зустріла міського голову Трускавця Андрія Кульчинського та секретаря міської ради Наталію Пономаренко, які з квітами та подарунками завітали на ювілей. Їй цікавий світ, не втрачає інтересу до всього, що відбувається довкола. У свої сто старенька не тільки має чистий розум та вільно пересувається, а й спостерігає, аби в помешканні, де проживає, був лад. Добре знає, де що лежить.

«Вона правдивий живчик. Дотепер сама «крутить» голубці та смажить котлети. Справжній феномен. Бажаю їй, щоб Бог якомога довше зберіг для міста та всіх нас: такі люди надихають. Додають сил, вчать, як жити" — так висловилась про ювілярку Наталія Пономаренко.

… Пані Євдокія народилась 30 вересня 1922 року в Трускавці. Корені її родоводу тягнуться від родин Божик та Шологон. Учасник Другої світової війни. Після завершення навчання в Ялтинському медучилищі усе своє життя працювала медсестрою. Найдовше — у військовому санаторії. На пенсію вийшла, коли трудовий стаж сягнув 56-літньої позначки. Разом з чоловіком виховали двох доньок, дали їм вищу освіту. Одна з доньок пропрацювала вчителькою англійської мови в середній школі № 2 у Трускавці, друга — лікарем-лаборантом у санаторії «Батьківщина». У 1978 році у віці 56 років Євдокія Рафальська залишилася вдовою, а згодом поховала і двох доньок. Сьогодні ювілярка проживає у помешканні свого зятя Сергія, колишнього жителя Маріуполя. Ще у 1975 році, одружившись з однією із доньок Євдокії Прокопівни, переїхав на постійне проживання до міста «Нафтусі». Крім посланого Богом гарного зятя, ювілярка має ще й онука, який мешкає у Києві.

Схожі новини