Передплата 2024 «Добра кухня»

Меркель отримала премію ООН за підтримку біженців

  • 05.10.2022, 13:10
  • 676

Ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель стала лауреаткою премії Нансена, яку вручає Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН), за «лідерство, мужність та співчуття»

Ангела Меркель стала лауреаткою премії Нансена. Фото: Reuters
Ангела Меркель стала лауреаткою премії Нансена. Фото: Reuters

Організація нагадує, що у 2015 та 2016 роках, у розпал міграційної кризи, викликаної війною в Сирії, під керівництвом Меркель Німеччина прийняла понад 1,2 мільйона біженців та прохачів притулку, повідомляє агентство AFP.

«Меркель продемонструвала, чого можна досягти, коли політики беруть правильний дієвий курс та працюють для пошуку вирішення глобальних викликів, замість того, щоб просто перекладати відповідальність на інших», — зазначається у заяві Верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

«Допомагаючи більш ніж мільйону біженців вижити і відновитися, Ангела Меркель виявила велику моральну і політичну мужність. Це було справжнє лідерство, звернене до людства, яке твердо протистоїть тим, хто проповідував страх і дискримінацію», — наголосив Гранді.

Премію Нансена, що присуджується щорічно, було засновано 1954 року на честь першого Верховного комісара ООН у справах біженців, норвезького дослідника Арктики та гуманіста Фритьофа Нансена за визначну роботу на користь біженців. Меркель отримає свою нагороду та грошовий приз у розмірі 150 тисяч доларів на церемонії в Женеві 10 жовтня.


Джерело: dw

Схожі новини