Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як рф анексує території України, то з путіним немає про що говорити, — Зеленський до ООН

  • 28.09.2022, 10:15
  • 649

У разі спроб росії на підставі так званих «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України приєднати їх до себе, це означає закриття будь-яких переговорів із кремлем

Фото: сайт ОП
Фото: сайт ОП

Як пише «Європейська правда», про це Зеленський заявив у своєму виступі на Раді Безпеки ООН у вівторок.

«(Анексія — ред.) — це намагання вкрасти територію іншої держави. Це намагання стерти норми міжнародного права. І це дуже цинічне намагання примусити чоловіків на окупованій території України до мобілізації в російську армію, щоб кинути їх воювати проти своєї ж батьківщини!» — наголосив глава держави.

За його словами, існує тільки один шлях запобігти таким діям росії: виключити її з усіх міжнародних організацій (або призупинити членство) — зокрема позбавити статусу постійного члена Ради Безпеки ООН із правом вето; посилити санкції в усіх сферах проти москви; надати Україні всю необхідну фінансову й військову підтримку, а також юридично зобов’язувальні гарантії безпеки.

«Я хочу, щоб всі це розуміли. Визнання росією цих псевдореферендумів як ніби нормальних, реалізація так званого „кримського сценарію“ і чергова спроба анексії української території означатиме, що з цим президентом росії - немає про що говорити. Анексія — це такий крок, який ставить його одного проти усього людства. Саме такий чіткий сигнал зараз потрібен від кожної держави світу», — підсумував Зеленський.

Схожі новини