Передплата 2024 ВЗ

У Кривому Розі здають російськомовні книжки, щоб придбати генератор для ЗСУ

  • 28.09.2022, 09:15
  • 774

Настоятель парафії Святого Миколая Чудотворця УГКЦ у Кривому Розі Іван Талайло започаткував екопатріотичний флешмоб «Русская макулатура = генератор для ЗСУ»

Фото: tvoemisto
Фото: tvoemisto

Як пишуть у НСЖУ в межах цього флешмобу можна принести на парафію макулатуру і таким чином долучитися до збору коштів на придбання генератора військовим.

«134 рази забороняли українську мову! Натомість москва видавала мільйонними тиражами пропагандистську літературу, винищуючи нашу націю в усіх сенсах. росіяни робили і роблять усе, щоб нас не було. Але ми сильніші за будь-яку пропаганду! — говорить Іван Талайло. — Приносьте макулатуру до нас на парафію за адресою: вул. Івана Франка, 8, щоб разом перетворити її на ті 15 000 грн, які необхідні нашим воїнам для купівлі генератора. Історію допомагають творити звичайні люди, яким не байдуже».

Його заклик знайшов відгук у багатьох криворіжців, які активно долучились до флешмобу.

«Моя донька Світлана стала однією з перших, хто долучився до флешмобу. Ми часто навіть не здогадуємося, скільки російської пропаганди зберігають наші книжкові полиці. Прийшов час їх очистити і звільнити місце для того, що дійсно потребує уваги, — сказала журналістам мати загиблого в АТО Ірина Харчук, з задоволенням констатуючи, що до церкви зі стосами книжок у ці дні потягнулись і старі, й малі. — І якщо хтось думає, що принесений кимось „Советский энциклопедический словарь“ ні в чому, ні перед ким не завинив, то він дуже помиляється, бо всі так звані енциклопедичні відомості у цьому виданні пронизані радянською пропагандою і часто мають дуже мало спільного з фактичними відомостями».

Підтримали ініціативу й місцеві комунальники та ОСББ, які також закликали криворіжців здавати радянську і російськомовну пропагандистську літературу на макулатуру.

Схожі новини