Передплата 2024 «Добра кухня»

У вересні Індія скоротила купівлю російської нафти та вугілля

  • 24.09.2022, 11:30
  • 647

Імпорт енергетичного вугілля до Індії із рф у вересні скоротиться вперше за чотири місяці, це може призвести до зниження доходів москви

«Імпорт вугілля до Індії з росії найближчими місяцями, ймовірно, буде в обмеженому діапазоні, а доступність суден, ймовірно, стане проблемою у зв’язку з початком зимового поповнення запасів різними країнами, починаючи з жовтня», — йдеться у повідомленні індійської консалтингової компанії Coalmint.

У компанії очікують, що імпорт енергетичного вугілля з росії у вересні знизиться на 30% порівняно із серпнем до 1,4 млн тонн. За оцінками лондонської аналітичної компанії DBX Commodities, постачання палива для виробництва електроенергії до Індії цього місяця скоротяться до 1,5 млн тонн з 1,9 млн тонн у серпні.

Експорт енергоносіїв до Індії та Китаю був найважливішим джерелом доходу для росії, що перебуває під санкціями.

Вартість індійського імпорту вугілля з росії з моменту вторгнення в Україну 24 лютого зросла приблизно до 2,4 млрд доларів станом на 21 вересня. Це чотириразове збільшення порівняно із відвантаженнями за аналогічний період минулого року.

Трейдери та аналітики кажуть, що проблеми з логістикою призвели до зниження імпорту Індії з росії у вересні. Постачання вугілля з росії зросли в липні та серпні, попри загальне зниження імпорту палива Індією, внаслідок чого росія стала третім за величиною постачальником вугілля до Індії.

За даними Coalmint, більш тривалий період очікування суден, збільшення заторів у Балтійському регіоні через боротьбу Європи за енергоносії та труднощі із забезпеченням страховки призвели до зниження індійського імпорту з росії.

Схожі новини