Передплата 2024 «Добра кухня»

ВООЗ започатковує проєкт «Школи без нікотину та тютюну»

Упродовж вересня-листопада громадська організація «Центр громадянського представництва «Життя» проведуть у десяти школах Львівщини інформаційну кампанію «Школи без нікотину та тютюну»

Проєкт реалізовують за підтримки бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні. Україна стала третьою державою у світі, що впроваджує пілотний проєкт для підвищення обізнаності учнів шкіл про ризики впливу на здоров’я тютюну та нікотину.

Про це повідомив на брифінгу у Львові національний координатор програм з неінфекційних захворювань Бюро ВООЗ в Україні Андрій Скіпальський.

Андрій Скіпальський повідомив, що учні та вчителі не до кінця знають про шкоду нових нікотинових виробів. «Цей проєкт спрямований передовсім на інформування, — каже він. — Побачимо зміну моделі їх поведінки уже у короткотерміновий період. Пілотний проєкт запланований у десяти школах області».

«Програма вкрай важлива, бо акцентує на здоров‘ї дітей, — сказав на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис. — Діти творитимуть наше майбутнє і сьогодні важливо подбати про їхнє здоров‘я. Програма звернути увагу на тому, що тютюнопаління — це зло. Ця звичка має бути викорінена з наших шкіл. Понад 38 тисяч осіб, які перебувають на обліку у Львівській області, є з хронічними бронхітами. Причина захворювання — куріння у різному віці. Вкрай страшно, коли діти зі шкільної парти палять. Хочемо розвіяти міф про те, що є більш шкідливі і менш шкідливі сигарети. Це все впливає на здоров‘я. Також переживаємо виклики, які пов’язані з інфекційними захворюваннями, переживаємо пандемію коронавірусу. Треба нарешті викорінити звичку куріння, яка може призвести до появи респіраторних захворювань».

Схожі новини