Передплата 2024 ВЗ

«Рекордна піца» із 105 сирами!

Її приготував автор найбільшої паляниці Віталій Колошиць і назбирав 339 тисяч для ЗСУ

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Майстер з приготування піци, шеф-кухар Віталій Колошиць (мешкає у Чорткові Тернопільської області, а родом з Білої Церкви Київської області) встановив рекорд України — приготував піцу з найбільшою кількістю крафтових сирів (105 видів). Конкурс на кращу піцу відбувся у столиці. Віталій став кращим у номінації «Найбільша кількість крафтових сирів використаних для приготування піци».

«Це найбільша кількість крафтових сирів, які коли-небудь застосували у страві, що стало рекордом України, — розповів Віталій. — Під час цього чемпіонату ми зробили не менш корисну подію — зібрали 339 тисяч гривень (планували зібрати 300 тисяч) для ЗСУ».

За словами піцейоло Віталія, одна з цілей конкурсу — назбирати гроші для якнайшвидшої перемоги України над рашистами, а також підтримати бізнес сироваріння. На конкурсі були представлені майже два десятки крафтових сироварень України, які презентували свою продукцію. Частина з цих сироварень допомагають фронту.

Піца з 105 видами сирів — не єдиний рекорд шеф-кухаря. У серпні він встановив національний рекорд — приготував найбільшу паляницю (3 метри 40 сантиметрів), а також найбільшу круглу піцу діаметром 848 сантиметрів. Під час усіх чемпіонатів Віталій збирає гроші на ЗСУ.

Схожі новини