Передплата 2024 ВЗ

У Палаці Бандінеллі відкрили Інвест-офіс

Це буде єдине вікно для релокованого бізнесу, який переїжджає працювати до міста й області

Фото Роман Балук
Фото Роман Балук

У Палаці Бандінеллі (площа Ринок, 2) відкрили Інвест-офіс. Установа працюватиме за принципом єдиного вхідного вікна для інвесторів (для чинного та релокованого бізнесу в регіоні).

Фахівці Інвест-офісу допомагатимуть підприємцям та інвесторам із пошуком інвестиційних можливостей, надаватимуть консультації з програм підтримки чи з питань пошуку приміщень для бізнесу. Консультуватимуть у процесах запуску та ведення бізнесу, займатимуться промоцією бізнес-можливостей Львова та Львівщини.

Як розповів керівник Інвест-офісу, експерт з п’ятнадцятирічним досвідом в інвестиційно-фінансовому менеджменті та управлінні активами державного та приватного секторів Тарас Єлейко, офіс для інвесторів запустили в рамках проєкту «Підтримка підприємців і життєзабезпечення», який впроваджується програмою розвитку ООН в Україні (у співпраці з Львівською та Івано-Франківською міськими радами).

«Відкриття такого офісу — особливо важливо зараз, коли в країні війна, — каже Єлейко. — Впевнений, він спростить взаємодію між приватним та державним сектором. А діяльність зміцнить економічний хребет держави й Львівщини, зокрема».

За станом на кінець серпня, через війну до Львова релокувалося 26 підприємств (24 підприємства — у процесі оформлення тут бізнесу, загалом запитів на релокацію до столиці Галичини — 84). Уже запрацювали підприємства з виробництва шкарпеток, пожежних машин, компанії з надання аудиторських послуг. Трійка міст, звідки до Львова переїхав бізнес, — Чернігів, Харків, Донецьк.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко каже, до релокованих підприємств немає вимоги, сплачувати податки у Львові. Підприємства можуть платити податки там, де працювали раніше. Серед релокованого бізнесу на першому місці — IT-компанії (майже 40 тисяч працівників у цій сфері).

Схожі новини