Передплата 2024 «Добра кухня»

Компанія Коломойського більше не керує аеропортом у Дніпрі

  • 16.09.2022, 18:45
  • 787

Дніпровський окружний адміністративний суд скасував права компанії Ігоря Коломойського на управління аеропортом у Дніпрі

Компанія Ігоря Коломойського втратила право управління аеропортом у Дніпрі. Фото із мережі
Компанія Ігоря Коломойського втратила право управління аеропортом у Дніпрі. Фото із мережі

Відомо, що понад 10 років летовищем управляло ТОВ «Міжнародний аеропорт Дніпропетровськ».

Про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов.

«Офіційно підтверджую, що сьогодні Дніпровський окружний адміністративний суд скасував компанії Коломойського право експлуатації Дніпропетровського аеропорту. Позивачем виступила міська рада Дніпра. Третя особа — НАБУ», — написав він у соцмережах.

У розкладі суду вказано, що о 09:00 він розглядав справу за позовом Дніпровської міськради до Державної авіаційної служби. Третьою стороною серед позивачів були Міністерство інфраструктури та НАБУ, а серед відповідачів — ТОВ «Міжнародний аеропорт Дніпропетровськ». Суть позову — «визнання протиправним і скасування наказу».

Компанію ТОВ «Міжнародний аеропорт Дніпропетровськ» створили у 2011 році. Її засновником стало ПАТ «Авіаційна компанія «Дніпроавіа», найбільшими акціонерами якої були структури неформальної групи «Приват». Так називають компанії у власності структур Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Тим часом авіакомпанія з 2018 року позбавлена усіх ліцензій та не виконує польоти, натомість свій флот вона передала авіакомпанії Windrose.

Адвокатка та авторка петиції про «розблокування аеропорту Дніпра» Олена Доненко розповіла, що після набуття чинності рішення суду держава повинна буде організувати прозорий і чесний конкурс для обрання нового управителя аеропорту у Дніпрі.

Схожі новини