Передплата 2024 «Добра кухня»

10 тисяч доларів за виїзд за кордон: у Львові викрили злочинну схему перевезення чоловіків за кордон

  • 16.09.2022, 12:30
  • 1 242

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрили та повідомили про підозру мешканцю Львова у сприянні незаконному перевезенню військовозобов'язаних через державний кордон України

Фото із матеріалів прокуратури
Фото із матеріалів прокуратури

Як повідомило слідство, підозрюваний, будучи членом львівської громадської організації, разом зі спільником розробили схему одержання прибутку від незаконного переправлення чоловіків призовного віку до Республіки Польща.

За 10 000 доларів вони, використовуючи можливості включення військовозобов'язаного до електронної бази даних «Шлях», організували виготовлення документів для безперешкодного перетину кордону останнім під виглядом волонтера для перевезення гуманітарних вантажів.

Правоохоронці затримали підозрюваного у порядку ст. 208 КПК України після одержання останньої частини обумовленої суми у розмірі 5000 доларів США. Вживаються заходити для встановлення місцеперебування співучасника злочину.

Операцію з викриття здійснили прокурори спільно зі слідчими СУ ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу ГУ ВБ СБУ.

Схожі новини