Передплата 2024 «Добрий господар»

У російській армії уже незабаром можливий колапс, — британський ексмаршал

  • 15.09.2022, 08:15
  • 719

Маршал Королівських військово-повітряних сил Великої Британії у відставці Едвард Стрингер вважає, що, ймовірно, російська армія може зазнати колапсу, а українська — здобути перемогу вже до грудня цього року

російській армії загрожує колапс. Фото із мережі
російській армії загрожує колапс. Фото із мережі

Про це він заявив в інтерв'ю Sky News.

«На мою думку, рф вже не зможе відновити свої збройні сили з тим, щоб перехопити ініціативу й знову почати наступ. Тож зараз ми спостерігаємо за розвитком подій і, сподіваюсь, Зеленський буде в тому становищі, щоб почати переговори на вигідних умовах і, можливо, навіть перемогти всі російські сили, що вторглися в його країну», — наголосив військовий.

Ексмаршал зазначив, що раніше вважав, що повномасштабна війна рф проти України триватиме до наступного року, але нещодавні події на фронті змінили ситуацію.

«Не хочеться бути тим, хто каже, що все це завершиться до Різдва, але, гадаю, зараз можливий варіант, що російські збройні сили можуть зазнати колапсу… Ймовірність — 30−40%, і це змінює майбутнє путіна та путінізму, а Захід має ретельно обміркувати про те, яким буде світ у постпутінську добу», — зауважив Стрингер.

Схожі новини