Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Дрогобич знову прибувають вимушено переселені українці

  • 12.09.2022, 14:15
  • 1 205

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Дрогобицька громада прийняла понад 20 100 внутрішньо переміщених осіб

Як зазначили у Дрогобицькій міськраді, люди тікають від війни та холоду. Фото із мережі
Як зазначили у Дрогобицькій міськраді, люди тікають від війни та холоду. Фото із мережі

Найбільше вимушених переселенців прибуло упродовж трьох місяців повномасштабної війни — березень, квітень та травень.

Тоді Дрогобич приймав найбільш масові евакуаційні потоки.

Згодом прибуття ВПО зменшилося, і впродовж літа кількість вимушених переселенців залишалося практично незмінною. Кількість осіб, які офіційно перебували в громаді в статусі внутрішньо переміщених осіб, протягом останніх місяців становила приблизно 12 тисяч осіб.

Однак на початку осені у Дрогобицькій громаді фіксують новий приріст переселенців. Здебільшого люди прибувають з Дніпропетровської області та Херсонщини.

Про це повідомила директорка міського центру соціальних служб Оксана Матчишин.

«Ми вже відселили людей з освітніх закладів, які з 1 вересня повернулися до очного навчання. Працюємо над формування банку житла. Йдеться про гуртожитки та приватний сектор. Більше про доступні місця буде зрозуміло через тиждень-два після поселення студентів», — зазначила Оксана Матчишин.

Наразі в школах проживає приблизно 150 людей. Йдеться про заклади, які мають декілька корпусів або різні входи.
Про збільшення кількості ВПО розповів і начальник управління соціального захисту населення Іван Терлецький.

«Зараз ми фіксуємо приріст ВПО. У середньому за крайні два тижні приїхало приблизно 70 сімей. Аналіз свідчить про те, що це сім'ї, які мігрують з громади в громаду. Люди їдуть до нас, бо бачать тут системну підтримку і прогрес у забезпеченні людей житлом», — наголосив Іван Терлецький.

Станом на 1 вересня на обліку в управлінні соціального захисту населення як ВПО перебувають понад 11,5 тис. людей. Усі соціальні виплати та допомоги люди отримують вчасно та повністю.

«На кінець вересня — початок жовтня очікуємо нові масові евакуаційні потоки — з міст та регіонів, які через руйнування інфраструктури без опалення чи електроенергії. Люди зараз втікають не лише від війни, але й від холоду. І наш обов’язок — максимально допомогти їм», — наголосив мер Дрогобича Тарас Кучма.

Схожі новини