Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Індія заявляє, що імпортує російську нафту, щоб впоратися з інфляцією

  • 08.09.2022, 20:15
  • 809

Міністерка фінансів Індії Нірмала Сітхараман заявила, що імпорт російської нафти є частиною стратегії країни по управлінню рівнем інфляції

Видання Reuters повідомляє, що прем'єр-міністр Індії заслуговує на похвалу за балансування торговельних та міжнародних відносин на тлі західних санкцій.

«Я віддаю належне прем'єр-міністру, який у глобальному масштабі переконався у тому, щоб ми зберегли відносини з усіма країнами, але все ж таки зуміли отримати російське паливо. Це робить сьогодні Японія та деякі інші країни», — цитує видання Сітхараману.

Міністерка неодноразово заявляла, що країні потрібно продовжувати купувати енергоносії у росії, щоб стримувати інфляцію, пише Reuters.

Західні санкції проти росії спонукали багатьох імпортерів нафти відмовитися від купівлі російської нафти, внаслідок чого спотові ціни на неї досягли рекордних знижок у порівнянні з іншими сортами.

Це дало індійським нафтопереробникам можливість скуповувати дешеву російську нафту, яку раніше рідко купували через високу вартість фрахту.

За словами міністерки, імпорт російської нафти до Індії зріс до 12−13% у загальному обсязі імпорту країни. У лютому він становив приблизно 2%.

Схожі новини