Передплата 2024 ВЗ

Паркан та ріжучий дріт: Литва добудувала фізичний кордон з білоруссю

  • 29.08.2022, 15:43
  • 747

На ділянці кордону Литви з білоруссю протяжністю близько 502 кілометрів встановлено фізичний бар'єр паркан та ріжучий дріт

Фото BNS
Фото BNS

Про це пише місцеве видання BNS.

«Цими вихідними було встановлено останні заплановані сегменти паркану на кордоні з білоруссю. Проєктна команда продовжує працювати — на кордоні працюють спеціалісти з технічного обслуговування, усуваються дрібні недоліки, відновлюються дороги та будівельні майданчики, ведеться проєктна документація», — сказав представник підрядника.

Загальна протяжність кордону Литви з білоруссю становить 679 км, понад 100 км кордону проходить по берегах річок і озер.

Побудувати загородження на кордоні вирішили після минулорічного напливу нелегальних мігрантів з білорусі. Литва звинувачує в її організації мінський режим і називає це гібридною атакою. Минулого року з білорусі до Литви нелегально прибули майже 4,2 тисячі осіб.

Зазначається, що минулого тижня прикордонники двічі встановлювали рекорд по затриманню нелегальних мігрантів на кордоні з білоруссю за добу. У суботу співробітники Держприкордонслужби обшукали 125 мігрантів.


Джерело: BNS

Схожі новини