Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Аналітики вважають, що обстріл адмінбудівлі Пушиліна інсценували

  • 24.08.2022, 08:30
  • 631

російські окупанти, можливо, інсценували обстріли адмінбудівлі «ДНР», щоб виправдати напади на українські урядові будівлі у День Незалежності України

Фото з соцмереж
Фото з соцмереж

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

У соцмережах Донецька повідомили, що внаслідок удару було пошкоджено адмінбудівлю «ДНР», де працює глава «ДНР» Денис Пушилін. Зазначається, що на момент страйку Пушилін був відсутній.

«російські ЗМІ представили напад як прямий український удар по урядовій будівлі ДНР, потенційно з метою створення інформаційних умов для ударів у відповідь по українських урядових будівлях у День Незалежності України. Українські державні органи раніше попереджали державних службовців у Києві працювати вдома протягом тижня з 22 по 26 серпня та посилалися на занепокоєння, що російські війська атакуватимуть українські державні активи в рамках розширеної ракетно-артилерійської кампанії на День Незалежності», — пишуть аналітики.

Підтримуваний росією голова окупаційної адміністрації Херсона Кирило Стремоусов також заявив 22 серпня, що його адміністрація готує українські провокації на День Незалежності, що могло стати умовою для нападу під фальшивим прапором.


Джерело: ISW

Схожі новини