Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міносвіти надрукує для п’ятикласників математику й українську мову

Цього року Міністерство освіти і науки не надрукувало жодного нового підручника. Але найбільша проблема — підручники для 5-го класу

Він перший має навчатися за стандартом реформи «Нова українська школа», тому для п’ятикласників немає старих підручників. Утім, міністр освіти Сергій Шкарлет запевнив в одному з телеефірів, що для 5-го класу все-таки надрукують підручники — з математики й української мови.

За словами пана Шкарлета, відпо­відна домовленість про фінансуван­ня друку підручників вже досягнута з міжнародними партнерами МОН. «На сьогодні команда міністерства разом з партнерами і донорами докладають максимум зусиль для пошуку коштів та інших джерел для фінансування ви­готовлення підручників. Нас дуже силь­но підтримують Рада Європи, Дитячий фонд ЮНІСЕФ, і вже є домовленість про друк підручників для 5-го класу з мате­матики і української мови — загальним накладом понад 1 мільйон 300 тисяч примірників», — зазначив пан Шкарлет.

Також міністр поінформував, що інші підручники будуть доступні в електронному вигляді - на сайтах Міносвіти й Інституту модернізації змісту освіти. Окрім того, міністр роз­повів, що видавництва, які друкують підручники, планують перераховува­ти частину прибутку від друку Фон­дові United24. «Будемо сподіватись, що таким чином нам вдасться зібрати кошти й на інші підручники», — наголо­сив Сергій Шкарлет.

Схожі новини