Передплата 2024 «Добра кухня»

Північна Корея провела випробування двох крилатих ракет, запустивши їх у бік Жовтого моря

  • 17.08.2022, 13:51
  • 504

Північна Корея здійснила запуски двох крилатих ракет у бік Жовтого моря у 100-ий день перебування на посаді нового президента Південної Кореї Юн Сок Йоля

Фото: KCNA
Фото: KCNA

Про це пише Yonhap.

«Військові сьогодні рано-вранці зафіксували дві крилаті ракети, запущені Північною Кореєю з провінції Ончхон у бік Жовтого моря», — повідомив посадовець на умовах анонімності.

За його словами, південнокорейські й американські розвідники проводять відповідний аналіз, а союзники зберігвють позицію готовності.

Запуск ракет відбувся під час пресконференції президента Південної Кореї Юн Сок Йоля з нагоди перших 100 днів на посаді глави держави.

Зазначається, що перший відомий з січня запуск Північною Кореєю крилатих ракет стався через день після того, як південнокорейські й американські військові розпочали попередні тренування перед щорічними спільними навчаннями Ulchi Freedom Shield (UFS).

Згідно з резолюціями Ради Безпеки ООН Північній Кореї заборонено здійснювати запуски з використанням балістичних технологій, запуск крилатої ракети не є їх порушенням.

Схожі новини