Передплата 2024 «Добра кухня»

До олімпійського золота Чукарін пройшов через 17 концтаборів

Благодійний показ фільму до 100-річчя видатного львівського гімнаста

Мурал на фасаді львівської школи № 32, присвячений Віктору Чукаріну. Фото Espreso.tv
Мурал на фасаді львівської школи № 32, присвячений Віктору Чукаріну. Фото Espreso.tv

Від 19 серпня львів'яни й гості міста зможуть безкоштовно подивитися документальний фільм про видатного українського гімнаста, олімпійського чемпіона, львів'янина Віктора Чукаріна. До 100-річчя від дня народження знаменитого спортсмена фільм створено Управлінням спорту ЛМР за підтримки МОК, повідомили «ВЗ» у пресслужбі Львівської міськради.

До зйомок біографічного фільму «Віктор Чукарін. Сторіччя» залучили олімпійських чемпіонів, вихованців майстра, колег та родину видатного гімнаста. Перший публічний благодійний кінопоказ відбудеться 19 серпня у Lviv Film Center (вул. Володимира Великого, 14а) о 19:00. Усі зібрані на показах кошти будуть передані у «Фонд Куровських» — для закупівлі пікапів для ЗСУ.

Уродженець Донеччини Віктор Чукарін — учасник Другої світової війни. в’язень 17 нацистських концтаборів, володар 11 олімпійських медалей (з них сім — золоті), абсолютний чемпіон світу.

У Львові на честь Чукаріна названо вулицю, ім'я Чукаріна носить одна із дитячо-юнацьких спортивних шкіл. На початку цього року на стіні школи № 32, що на Сихові, створили мурал, присвячений відомому львівському гімнасту. У Львові щороку проводять традиційний юнацький турнір пам’яті одного з найтитулованіших гімнастів світу. Спочиває Віктор Чукарін на Личаківському кладовищі.

Схожі новини