Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росія погрожує МАГАТЕ через поїздку на ЗАЕС

  • 16.08.2022, 09:15
  • 999

Поїздка делегації Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізьку АЕС через Київ, а потім через лінію зіткнення стане дуже небезпечною

Про це пише російська служба BBC.

Заступник директора Департаменту з питань контролю за озброєннями МЗС рф Ігор Вишневецький таким чином прокоментував заяву представника генерального секретаря ООН Стефана Дюжарріка про те, що ООН могла б посприяти організації такої поїздки.

«У цьому випадку все що завгодно могло б статися, якби делегація МАГАТЕ поїхала через лінію фронту. У цьому випадку ми, російська сторона, ніяк не можемо забезпечити їх безпеку», — попередив дипломат.

Україна неодноразово стверджувала — і ніхто, крім рф, з нею в цьому не сперечається, — що російські війська, які утримують Запорізьку АЕС, самі обстрілюють її, з тим щоб потім звинувачувати в цьому українську армію.

Водночас Міноборони рф «анонсувало» масштабні провокації біля ЗАЕС. У їхній підготовці традиційно звинуватило ЗСУ. У відомстві стверджують, що в Нікополь нібито перекинули окремий полк українських військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Схожі новини