Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Очільник НАЗК призначив своїм заступником Андрія Вишневського

  • 15.08.2022, 15:39
  • 1 208

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков призначив своїм заступником Андрія Вишневського

Фото з сайту zmina.info
Фото з сайту zmina.info

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

У НАЗК він відповідатиме за такі напрями:

  • антикорупційна політика;
  • міжнародне співробітництво;
  • запобігання корупції.

«Андрій Вишневський має унікальний досвід у сфері державної служби, органів юстиції та громадському секторі. Автор реформи безоплатної правової допомоги та голова правління потужної антикорупційної громадської організації. Його досвід стане суттєвим підсиленням для результативної роботи команди НАЗК, особливо у воєнний час», — підкреслив голова НАЗК Олександр Новіков.

Що відомо про Вишневського?

Андрій Вишневський працював на посадах заступника начальника Головного управління державної служби, заступника Міністра юстиції, голови правління «Трансперенсі Інтернешнл Україна». З 2017 року був національним консультантом Ради Європи, ОБСЄ та ООН Жінки. Також заснував та очолював ГО «Адвокат майбутнього».

У 2004-2011 роках займався реформою державної служби, результатом якої стало прийняття нового Закону «Про державну службу», а також інституціональним забезпеченням європейської інтеграції України, зокрема, впровадженням інструментів Twinning, TAIEX i SIGMA в Україні.

2012 рік - став ініціатором створення Координаційного центру з надання правової допомоги. Саме його він очолював протягом п'яти років. Там Вишневський створив загальнонаціональну державну систему безоплатної правової допомоги, яка полягає в наданні юридичних послуг соціально вразливим людям.

У 2018 році долучився до антикорупційної діяльності громадської організації «Трансперенсі Інтернешнл Україна» у якості члена правління, а вже наступного року його обрали головою правління. У 2020 був обраний членом правління на другий термін та повторно – головою правління.

У березні 2020 року за результатами відкритого конкурсу був призначений членом Наглядової ради Координаційного центру з надання правової допомоги, а у липні 2021 року Андрія Вишневського обрали головою Наглядової ради.

Здобув ступінь магістра державної політики в Університеті Оксфорду (Велика Британія). Також є випускником Харківського національного університету ім. В. Каразіна та Київського університету права Національної академії наук України. Адвокат, заслужений юрист України.

Схожі новини