Передплата 2024 «Добра кухня»

"Квіти надії": художник з США разом з українською мисткинею малюють мурали в Ірпені

  • 14.08.2022, 17:16
  • 1 888

Художники Олена Янко та Трек Тандер Келлі у рамках проєкту "Квіти надії" приїхали в Ірпінь, де прикрашають квітами знищені автомобілі, зруйнований Палац культури, шкільні підвали

Мета проєкту – привернути увагу до наслідків війни та збирання коштів на гуманітарну допомогу.

Автор ідеї проєкту "Квіти надії" – 53-річний художник з Лос-Анджелеса Трек Тандер Келлі, який став широко відомим завдяки своєму перформансу під час виборів губернатора Каліфорнії в 2003 році.

Для реалізації своєї ідеї він залучив українських митців, серед них Олену Янко з Нетішина, яка тепер живе та працює у Києві.

Вона розповіла сайту "Є", що у рамках проєкту "Квіти надії" створюються мурали на місцях, де відбувалися трагічні події. Основними їх елементами є соняшники – національний символ пам'яті загиблих воїнів.

Фото Євгена Малолєтки
Фото Євгена Малолєтки
Фото Євгена Малолєтки
Фото Євгена Малолєтки

"Ми шукаємо різні локації, де найбільше показані наслідки бойових дій, де видно злочини росіян. Там малюємо соняшники – український національний символ пам'яті загиблих воїнів, щоб таким чином віддати свою честь тим людям, які загинули. До нас підходять багато небайдужих, які вдячні за таку роботу. Ми обіймаємося, плачемо", – каже Олена Янко.


Джерело: "Є"

Схожі новини